Dengar Radio Era, Sinar & Hitz.FM Online

Hello! Cuba teka siapa kembali? Em dia main theme lagi. Hoho. Macam kenal je kan lirik tu? Btw, ini adalah post pertama untuk tahun 2011. Hoho *like, finally? errr*

Minggu lepas aku bosan gila tahap gaban buat kerja dekat office bila asyik ulang playlist lagu yang sama. Balik-balik Bruno Mars, Eminem, Mocca takpun Wali Band. Nak download pemalas pula. Tahap kebosanan tu dah melampau sangat sampai tahap aku give up, kemudian dengar lagu Memori Daun Pisang je on repeat mode -___-”

Aku fikir takleh jadi ni dengar lagu sendiri je. Rasa macam tak connect dengan dunia luar, so aku cari la cara macam mana nak dengar radio secara online. Thanks to Omot, rakan sekerjaku yang ajar. Jadi harini aku nak share la tentang cara nak dengar radio secara online

Oh, suka diingatkan cara ni hanya berkesan untuk radio under AMP Radio Networks je. Radio Astro la senang cerita

Dengar radio Era online :

1
http://www.hitz.fm/inc/app/shared/dvrplayer/capsules/capsule_era.asp?v=2

Dengar radio Sinar online

2
http://www.hitz.fm/inc/app/shared/dvrplayer/capsules/capsule_sinar.asp?v=2

Dengar radio Hitz.fm online

3
http://www.hitz.fm/inc/app/shared/dvrplayer/capsules/capsule_hitz.asp?v=2
radio era online

Screenshot Radio Era Online

Just copy & paste URL di atas ke dalam address bar browser korang. Kalau nak tukar stesen radio cuma tukar selepas ‘capsule_’ dan sebelum ‘.asp’ tu sahaja. Senang kan? Boleh juga guna untuk radio Mix FM, Lite FM & juga MY FM. Sorry, untuk XFM dan juga THR aku xtahu >___<

Dengar radio Mix FM online :

4
http://www.hitz.fm/inc/app/shared/dvrplayer/capsules/capsule_mix.asp?v=2

Dengar radio Lite FM online

5
http://www.hitz.fm/inc/app/shared/dvrplayer/capsules/capsule_lite.asp?v=2

Dengar radio MY FM online

6
http://www.hitz.fm/inc/app/shared/dvrplayer/capsules/capsule_my.asp?v=2

UPDATE (7 Februari 2011) : Korang juga boleh dengar secara online semua stesen radio melalui muncet.net. Thanks to Topo :)

06
Feb 2011
POSTED BY
POSTED IN Tips & Tricks
DISCUSSION 40 Comments

40 Responses to : Dengar Radio Era, Sinar & Hitz.FM Online

  1. Azah says:

    Sje je update nk nunjuk2 theme kan? Uweek.., kak choki, bley ajar x cemana nk dgr radio online klau link kt ats tu kena block? Hihi

  2. Zawani says:

    Wahh, excitednyer nak bukak. Thanks :)

  3. topo says:

    pergh… haha apesal tak tanya aku.. haha aku dengar radio online dekat muncet.net Radio Era, Sinar & Hitz.FM, THR Ragaa, THR gegar, AiFM dengan Minnal FM pon ad.. hohoho

  4. Anip says:

    huhu, nak try dengar pulak, heehe

  5. Aqif Azizan says:

    Terbaik! Tetapi biasa layan di http://www.kepoweran.com. He he. :D

  6. aizuddin says:

    hot je susah nak cari sekarang ni

  7. Fitrihadi says:

    aku selalu dengar Hitz.fm dari zaman sekolah lagi.. radio lain kureng sket ar..

    P/s: lama tak dengar cerita.. apacer kak?? heehee

  8. Amirez says:

    tenkiu2 for sharing. dengar radio kadang2 lagi best daripada dengar lagu dalam pc. kena pulak celoteh dj yg best :)

  9. besh¬≤… susah nak dengar radio online yg betul¬≤.. kenkadang link semuanya auta aje..

  10. sickchild72 says:

    haha aku dengar radio ikim.fm duh HAHAHAHAHA sejuk perut mak

  11. anastasyea says:

    Entry dibawah .. khas untuk mu sahabatku!

    anastasyea’s latest post .. Rindu gaduh dengan Chokilala

  12. abrablog says:

    em. bagus gak. cara ni pun boleh pakai.

  13. hehe, aku kalo takot lost connection ngan dunia luar, aku blogwalkin laa, tengok apa perkembangan terkini.. hehehehe

  14. shifaa says:

    hehe…lame tak jenguk ko punye blog.
    dulu ko selalu bagi lagu bau kat aku ..ade la 2-3 haha

  15. abdusfauzi says:

    pergh. februari post. dah berkulat dah belog ni. hahaha.

  16. Mr.Bintang says:

    lala pun da lame x update? :| ermmm…

  17. ikwal says:

    we cmne na dgr radio kt internet?

  18. Dengar radio online kat fb jer..

    Malaysia Radio Online Facebook app!

  19. polis says:

    weh…sep2 mu nok napa

  20. santos says:

    dengar radio kat sini larh…

    s2igchat.tk…:)

  21. samsularifin says:

    ade sape taw tak camne nak tengok astro free online?..( samsul )

  22. zai says:

    apa kata meh cuba dengar salah 1 radio online di malaysia yg terbaik http://traderfm.net..lagu pn bes2..dj sempoi2 permintaan percuma ..boleh lepak dengan kawan2 sambil2 chat2. aku dah lama di sana mmg bess..

  23. janna naim says:

    wah boleh denar onlinenya…biasa tak tahu sgt bab2 IT ni kak..hehe

  24. Larhonda says:

    And now we’ll be able to help her music selection grow and change right along with her. I think what corporate America has forgotten is that the airwaves are public. You will also need to be sure that you have enough bandwidth from your web host to run the programming smoothly.

  25. If with the classic version, you only get to play the same game over and over again, with Simon 2 game, you
    get to play more games with more challenges ad game
    highlights. Understanding video gaming is a must tip on how to run a game store.
    You can only acquire a small amount of in-game money or gold, and
    cannot participate in the auction house, send mail, join
    guilds, or even whisper to someone unless someone whispers to
    you first.

  26. Fermin says:

    Watch online TV programs for free and with o monthly costs.
    We definitely like it’s simple, clean black styling, push-button central dial and nicely labeled front controls, and the way that stations have sounded as we. Raima has options to limit individual file sizes in the preferences dialog.

  27. Break your 3 normal main meals into 5 smaller portion sizes – morning, snack, lunch, snack, dinner.
    Anyone who dares to make a closer inspection will find the underlying difference.
    Then leave it a while until your tummy lets you know that you’re hungry again before opting for a healthy snack.

  28. There’s certainly a lot to find out about this topic.

    I love all the points you’ve made.

    Here is my web site – World at Arms Hack (http://Worldofhackx.blogspot.com)

  29. I am really pleased to read this web site posts which
    includes plenty of helpful facts, thanks for providing these kinds
    of statistics.

    My page … World at Arms Hack; http://worldofhakcz.snappages.com/blog/2014/03/16/world-at-arms-cheats-and-hack-tool,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>