Wallpaper Bulan Puasa Yang Comel

Wallpaper bulan puasa sangat sesuai ditukar ketika bulan Ramadhan sudah datang menjelma. Haa, sebelum tu saje je nak tanya. Sebelum sahur malam tadi sempat tak korek hidung siap-siap? Hohoho. Baiklah, kalau semasa bulan xpuasa sesiapa yang buat awek/pakwe seksi sebagai wallpaper, apa kata tukar kepada yang sopan sikit? Contoh terdekat, ditujukan kepada Cik Ryehanna panda kita. Hahaha

Sebelum tu aku nak cerita sedikit la pasal tawaran menarik terbaru yang aku terima. Pagi semalam aku menerima message daripada Kartunis Ubi sendiri di Facebook berkenaan pelancaran produk terbaru beliau. Teruja betul dapat message daripada beliau umpama dapat bersua muka dengan Accapan Fahrin Ahmad!

ubi

Begini ceritanya, sempena musim puasa dan raya yang bakal tiba Ubi menawarkan pakej kad raya digital keluarannya. Kalau yang dah terlupa atau baru mengikuti blog ni boleh rujuk semula post Chokilala dapat karikatur Ubi. Ramai juga yang cemburu dengan karikatur istimewa tersebut. Kihkih!

Jadi kepada sesiapa yang masih lagi tercari-cari wallpaper ataupun grafik di bulan Ramadhan ni boleh la dapatkan buah tangan terbaru Ubi di sini. Antara yang terkandung dalam pakej kad raya digital ini ialah :

  • 40 jenis design gambar grafik kad raya kartun bermutu tinggi karya Kartunis Ubi dalam pelbagai saiz bernilai lebih daripada RM120
  • Jumlah keseluruhan 40 jenis gambar di dalam pelbagai saiz tersebut adalah melebihi 1,000 keping kesemuanya
  • Lakaran autograf peribadi beserta nama anda eksklusif daripada Ubi
  • Dilukis atas kad bersaiz A4 yang cantik dan menarik dan dihantar terus ke rumah secara percuma
  • Baucer diskaun TAMBAHAN sebanyak 20% untuk tempahan karikatur berwarna berharga RM97 seorang hasil sentuhan Kartunis Ubi

Kesemua tawaran menarik ni korang boleh dapatkan dengan harga serendah cuma RM27 sahaja! Dapat kad raya digital, dapat autograf peribadi daripada Ubi dan dapat diskaun karikatur pula tu lagi. Secara peribadi, aku rasa pakej ni memang sangat berbaloi-baloi la. Nak tahu kenapa?

Sewaktu aku beli pakej ni dulu, aku cuma nakkan kupon karikatur tu je. Kalau dapat diskaun 20% daripada RM97 untuk pakej karikatur berwarna dah berapa kan? Dah RM19.40 dapat jimat bermaksud aku cuma perlu bayar RM77.60 sahaja. Betul x kiraan Matematik berkarat aku ni? Hahaha

mms-puasa-raya

Hurm. Kepada yang memiliki blog pula boleh sasarkan kepada autograf peribadi sebab korang boleh tentukan mesej apa yang korang nak Ubi tulis dalam autograf tersebut. Macam aku, aku minta Ubi letak nama blog ni. Hehehe. Kan dah boleh jadi satu selling point untuk blog korang *wink*

Grafik kartun digital yang terdapat dalam pakej ni pun memang menarik aku tengok. Biasa la, Ubi kan terkenal dengan konsep kartun yang kemas dan comel. Nanti bila senang, boleh la aku MMS dengan Encik F menggunakan grafik yang berbeza setiap hari. Hihi. Korang yang xbeli tu, jangan jeles pula ye :P

Ubi terkenal di majalah Ujang satu ketika dahulu dengan karya seperti Aku, Dia & Volkswagen dan In. Siapa xkenal Ubi, kompom xpernah sentuh Ujang. Malu la. Hoho

Sekiranya korang berminat untuk mendapatkan pakej kad raya digital ni, xkira la grafik kad raya itu sendiri ataupun autograf peribadi untuk eksen dekat blog mahupun kupon diskaun 20% untuk karikatur berwarna, boleh dapatkan maklumat lanjut di sini. Seriously eh, aku xreview pasal benda yang aku sendiri xpernah beli atau cuba. Sama juga macam Ebook Panduan SEO yang aku dah beli dan praktikkan penggunaannya untuk blog Blogspot aku

Oh, lupa pula nak beritahu. Menurut disclaimer Ubi, grafik yang terdapat dalam pakej kad raya digital ini boleh digunakan dalam entry blog. Haa ini satu keistimewaan untuk para blogger macam kita kan?

Akhir sekali, antara sumber-sumber untuk download wallpaper bulan puasa :

Kalau ada sebarang pertanyaan boleh email kepada aku di ruangan Contact ataupun boleh direct message @chokilala di Twitter. Selamat berpuasa!

23
Aug 2009
POSTED BY
POSTED IN Peribadi
DISCUSSION 29 Comments

29 Responses to : Wallpaper Bulan Puasa Yang Comel

  1. MrRoll says:

    menarik urh!…mesti cute2 >.<

  2. fatehah says:

    yes!yes!
    dah beli sbab aku nak lukisan dr Ubi gak. huhu.kejelesan tau tgk ko dpt.

    cter Budak Hostel ko penah bace x? karya Ubi gak.

  3. khairil says:

    aku tgh kering skrng ni sbb nk beli hosting
    hehe, ko tlg byr kan boleh x utk aku :wow:

  4. chokilala says:

    MrRoll,
    kalau siapa pernah ikut karya ubi, memang boleh agak la kartun dia comel ke x. memang comel. hihi

    fatehah,
    haa.. mesti la ada baca. hehe. nanti autograf minta tulis nama aku ye. hihi

    khairil,
    wahh.. ingat buat muka comel aku nak tolong bayarkan ke. hihi

  5. Saffa says:

    Saffa dah ada dia punya wallpaper tu semua! Ada someone bagi kat Saffa! :wow:

  6. Nine says:

    Deviant art memang cool…..
    Selalu duk tibai gambaq kat situ…
    hehe..
    Salam ramadhan Izzah…:]

  7. ariey says:

    aku teringin jgk nak beli tp apakan daya aku sekarang ni cumalah seorang penganggur…aku penganggur..

  8. Ryehanna says:

    Ohhh..

    bulan puasa takleh buat gambar Zac Efron yang sexy tu jadi wallpaper eh?

    eheheheh…

    yela yela.. aku tukar ar… :lala:

  9. blowie says:

    bape komisyen ko dapat nk promote mende ni? tak tulis punn,hehhehehe

  10. Pingback: Ramadhan Dan Tema Wordpress Terbaru | zaryl.com

  11. x-po says:

    hoho ubi tu skrg dh makin femes..dia dh gne perniagaan tenet spenuhnya..

  12. syin says:

    hahaha…smart2 gmbr..

  13. Abang Juju says:

    Aku tak minat kartuni Ubi, aku minat Aie-Blues Utk Aku keh keh

    korang hati┬▓ bila meng-klik link (dengki hehe)

  14. d|n says:

    bile en. ubi nak lukis muke ak lak??
    kompem ak pomot kat blog ak lak..hehe

  15. Iz says:

    aku dah tukar gambar genie sexy kat comment box aku kepada gambar… roti john.. hahahaha

    biar meleleh sket air liur bulan2 pose nih

  16. boboiz says:

    lepas abis study nie bleh lah cokilala keje ngan ubi yek..

  17. Kill-Vearn says:

    erm.. ubi.. lama da tinggalkannya.. sian dia.. bg aku mungkin menda2 ni aku tak perlukan.. maybe tak kene jiwa aku kot.. :(

  18. haritz says:

    wah dapat personal touch ubi yer

  19. dina says:

    cam menarik jew..hurm…=)

  20. alone says:

    memang cool la kartunis ubi neh :happy:

    * lama x baca karya beliau. oho.

  21. HazwanHakim says:

    nak kad raya daun pisang skali ngn choki2 kat dlm sampul tu ade x??

  22. ain says:

    wow!!

    menarik smpai ternganga nih… HEHE
    sbb tgh terpikir nk beli kad raya bg member2..

  23. Fullamak….. cun melecun la hasil karya kartunis ubi…..
    Semuanya menarik sampai “gua” pun tertarik…
    Mr Ubi kau memang DAA BOOMMM……

  24. samdaddycool says:

    Wah.. dapat jemputan khas daripada Incik Ubi… best!

  25. wniizzati says:

    jumpa kartunis ubi di novotel hotel, sabah.. got MCC seminar..
    kartunis ubi cerita pengalaman dia..
    dpd penerbitan manual kepada penerbitan digital..
    so interesting…

  26. En. S says:

    jumpa kartunis ubi kat MCC seminar jgk..kt penang hotel, P.P..huhuhu
    dia ajar buat duit yek..tq maxis

  27. If you wish for to take a good deal from this post then you have to
    apply these techniques to your won website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>