Rumah Hello Kitty


Rumah Hello Kitty ni bila pertama kali aku tengok reaksi aku ialah “Wowowo”, “Fufufu” yang membawa maksud aku teruja gila. Hahaha. Siapa je gadis yang xsuka dengan Hello Kitty kan? Majoriti gadis suka dengan Hello Kitty, tetapi anugerah Hantu Hello Kitty patut diberikan kepada RaraCandyFloss

Sedikit informasi mengenai sejarah Hello Kitty

Hello Kitty ialah seekor sesikat segugus sebuah(err.. betul ke guna sebuah ni?) karakter kucing yang dicipta oleh Sanrio. Pada mulanya diberi nama sebagai Kitty White. Direka oleh Ikuko Shimizu dan diperkenalkan di Jepun pada tahun 1974 dan seterusnya di Amerika pada tahun 1976

Produk Hello Kitty ni dah menjangkau ke seluruh dunia dan boleh dikatakan ada sahaja produk baru yang dipasarkan. Jangan terkejut kalau spender lelaki Hello Kitty pun ada di pasaran sekarang ni. Kalau bagi dekat Azwan Ali mesti dia suka. Hahaha. Ok Chokilala, stop it! *dishh dishh*

hello-kitty-house

hello-kitty-castle

hello-kitty-room

Andai kata kalau aku minta Encik F buatkan rumah style macam ni bila dah kahwin nanti, aku jamin aku seorang je yang teruja dan suka. Kemungkinan besar dia kepengsanan dalam rumah tu setiap masa sebab xsuka Hello Kitty. Hahaha

Oops! Lupa. Gambar asal diambil daripada post di CuteOverload

28
Jun 2009
POSTED BY
POSTED IN Pengetahuan Am
DISCUSSION 44 Comments

44 Responses to : Rumah Hello Kitty

  1. Fitri says:

    “Andai kata kalau aku minta Encik F buatkan rumah style macam ni bila dah kahwin nanti, aku jamin aku seorang je yang teruja dan suka. ”

    Kita merujuk kepada “bila dah kahwin nanti”?

    Moga2 cepat kahwin ye! hihi

  2. Rara says:

    Spam protection: Sum of 1 + 5 ? I pergi kira pakai calculator.
    Calculator bagi jawapan 6. Jadi I letak dekat tempat kosong.
    Harap – harap betul bila tekan dekat Submit Comment.

    Oh. Terdesak. Eh. Tersedak. Ada nama I.
    I bukan hantu. Sampai hati you, Mrs. Fashar.
    Kang malam I jadi pontianak baru you tahu !

    Baik. I nak rumah tersebut sebagai hadiah perkahwinan I nanti.
    You tolong belikan. Terima kasih.

  3. MuNsYi~SaMa says:

    ak rse mane2 laki pon akan pengsan,bkan encik F sje..haha. Bygkan kalau nk ajak kwn2 die mkn kt umah,

    Kwn2 F: mane umah ko?
    Encik F: tu yg hello kitty tu..
    Kwn2 F: :what:

  4. meo says:

    nk bagi adiah rumah cenggini kat bini saye no 2 nanti. huhuhuhuhu :p

  5. ayong says:

    aha, how cute!

    eveything ade hello kitty
    :D

  6. chokilala says:

    Fitri : tunggu kamu kawen dgn mully dulu. hoho

    Rara : kalau camtu, kita kena kawen la? mengerikan!

    Munsyi : tergelak2 aku baca komen ko n bila tgk wajah terkejut rakan2 encik f tu. haha

    Meo : dah ada calon? nak isi borang. tapi xnak kamu, nak rumah je :P

    Ayong : yup. it’s in taiwan. hee ;)

  7. zas ishak says:

    “rumah ku syurgaku” , but in your case ..
    kalau aku miliki rumah tu..
    “rumahku .. ada yang tidak kena dengan ku”

  8. milsum says:

    Waaaa….
    walaupun aku seorang lelaki,
    tp ntah kenapa aku rse aku ske dgn rumah ni…
    fu fu fu…..

  9. cidimidi says:

    :wow: mmg best dpt rumah camtu..

  10. kisahsensasi says:

    rumah boleh dikategorikan cute la kot…. memang sesuai yang suka ciri feminin……huhuhu

  11. aku xske hello kitty
    aku ske patong mr.bean

    heheh

  12. chokilala says:

    Zas ishak : merepek je. kenapa lelaki xleh suka hello kitty?

    Milsum : haaa.. salah sorang lelaki yang sporting. takziah. eh tahniah. hoho

    Cidimidi : memang best gile. hehe

    Kisahsensasi : xsensasi la ko. cute la kot? memang cute la

    Kedondong : xcomel la encik kacang tu. hehe

  13. HuRuL_AiNi says:

    seriously cute…haha…xde la fancy sangat pun kan kecuali muka hello kitty tu….hahaha…boleh ni ambik idea utk buat rumah nanti…hihi…mmg lawa interior dia…hihi

  14. fatehah says:

    kalo raya rumah ni mgkin yg prtama skali diserbu…

  15. TMUkmkd says:

    erkkk ni umah ko ke? meriahnya… kalau dapat anak popuan musti glamour dia kat skulah

    kalau laki………………………………………………… ok kita sambung lain kali..

  16. izzy says:

    dem. kalau laaaaa ade laki yg nak kat aku bagi aku hadiah umah camni konpem aku kawen jek skarang seyes!!!!!!!!!!!!!

    pastu lagi syg aaa kalau de sanggup buat bachelor party kat umah ni. seyes! haa, lagi mmg best kalau de maskulin, pastu stock male figure yg kawan pompuan pun tak ramai. *bukan gay ye rakan2. lelaki normal ye*

    impossible.

  17. Dina says:

    So cute…
    But Dina lgi suka Barbie daripada Hello Kitty..hehe

  18. Adney says:

    huhu.. lawanye…. serius.. nak gak ar umh cm ni.. bgi kat anak2 nanti.. ngeh2..

    jambu giless.. :lala:

  19. Luth Textile says:

    aiseh, bajet comel dowh..

  20. chokilala says:

    Hurul_aini : ko nak buat ke? nanti nak gi rumah ko!

    Fatehah : tepat sekali, mak budak pun serbu

    TMUkmkd : kalau lelaki.. kenapa? baik sambung cepat. hehe

    Izzy : sama la. ada x yang nak bagi hantaran camni?

    Dina : barbie menakutkan la. nanti malam2 dia gerak. haha

    Adney : nanti aku pura2 jadi anak ko. hoho

  21. KertaZ says:

    Dari luar nmpak mcm rumah kayu dengan cat nippon paint.. Masuk umah ni kompom sesat..

  22. megat says:

    menarik! rekaan dalaman rumah dah memang menarik! luarannya saja yang nampak macam keterlaluan. hu3.

  23. lisa estrada says:

    gambar ni aku dh tgk dkat emel bos aku..
    baru aku nk review sal ni..
    ko review dlu..
    ehe

  24. sickchild72 says:

    hahaha gila best wohhh.
    kalau la aku dapat bilik cam nobita.
    alahaiii.

  25. chokilala says:

    Kertaz : ala.. xla besar sangat pun

    Megat : keterlaluan tapi comel pe? hihi

    Lisa estrada : hehe. yangmenarik, tapi dah kena sambar dulu. lol

    Sickchild : wei sama! aku kecik2 selalu berangan nak ada bilik mcm nobita. pintu jepun, tidur dalam almari, ada laci masa depan, pastu leh kuar ikut tingkap n baring atas bumbung. haha

  26. 'izzahUlfah says:

    Salam.. Waaah..BESTnye kalau ada rumah mcm ni huhuhu.. :love:

    Tapi betul la, kalau ada suami, mesti suami pengsan kalau dapat rumah camni. hikhikhik :P

    Takpela, saya simpan angan2 jela untuk wat rumah camni wuhuhu :eyes:

  27. Ryehana says:

    dari umah hello kitty, baiklah rumah Tarepanda… lagi comel!! :lala:

  28. acadterror says:

    EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE COMELNYE

  29. DaNia says:

    :wow: :love: wahh cute sgt.ana2 kpompuan i suke tgk umah tuu siap suruh buat gitu..tp ygs susahnye bila tanye nak deco ape..semua dia suwuh letak..barbie,kitty ,disney princess + ben10…iskk…tu yg payah.heheh

  30. Dilot says:

    rumah glamer ni…kalo sape2 nak glamer leh wat umah mcm ni….

    nnt org tanye umah mane..tu yg hello kitty tu…ooo rumah ko la eh,,,,

  31. suhz says:

    boleh makan ke ni?

  32. lilacfla says:

    ish tetiba rasa nak umah serba pink. kalau laki marah nanti tanya ja,

    sayang i ka sayang umah?

    okewh dah set. umah aku t kaler pink!

  33. blowie says:

    hope takde rumah ni kat malaysia,hahahah

  34. e says:

    kalau rumah transformers macamana lak upenya?

  35. pjan says:

    hahaha pasal ko nak bagi spender helo kitty kat azwan ali tuh aku sgt sokong..tapi aku rasa azwan ali memang sgt tak layak nak pakai spender helo kitty sebab dia terlalu huduh untuk memakain sesuatu yang sgt comel..hahaha sungguh laser aku ini..

    the truth is azwan is totally gay hahaha

  36. adol says:

    pergh lawa umah hellokity nie..

  37. yash says:

    3+4= 34?? erkk… hahahha

    mencik pinkkk!! tu je… :lol:

  38. Nurul says:

    hehe comeyl :]

    kalau dpt masuk, ambik gmbr kat rumah tu pon jadila :]

  39. wiry says:

    so sweet.. i want too.. :wow:

  40. Pingback: Selamat Hari Jadi Chokilala | Chokilala.com

  41. bibiya says:

    bestnye aku klu dpt tinggal dlm uma ni…
    hari2 hatiku berbunga2…
    cmfirm xpena stress..:)

  42. ichacha says:

    keren banet aq juga puna kaya itu tapi lain foto lo asil rumah aq

  43. Xstinhe says:

    i love this.. im also a fan of hello kitty, i didnt expect that there is a hello kitty house.. wow amazing.. i wish i could also have like this

  44. mrnamie says:

    Nasib pasangan aku tak minat sangat Hello Kitty ni… hehe :p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>