Eye On Malaysia di Melaka

Eye On Malaysia merupakan keyword yang boleh dikatakan agak selalu tersesat ke blog Chokilala ni sejak dulu lagi. Sebenarnya tiada pun post spesifik mengenai Eye On Malaysia di blog ni melainkan post Eye On Malaysia di Melaka yang aku sengaja letak gambar sebab kebetulan lalu dekat Eye On Malaysia tu. Hohoho

Memandangkan keyword Eye On Malaysia ni selalu dicari oleh pengguna Internet, maka terhasillah post ni bagi memudahkan orang yang dalam perancangan untuk berkunjung bagi melawat Eye On Malaysia di Melaka. Hohoho. Untuk pengetahuan korang semua, terdapat dua Eye di Melaka. Jangan terkeliru!

eye-on-melaka-malaysia

Gambar di atas merupakan Eye On Melaka ye! Lokasinya terletak bersebelahan dengan Sungai Melaka di mana tempat ni menjadi lokasi wajib untuk pelajar UTeM datang lepak waktu malam. Boleh kata setiap pelajar UTeM mesti ada gambar posing dekat Eye On Melaka ni. Hoho. Tempat ni memang cantik, dijamin!

*Updated*
Oktober 2010 : Sekarang Eye On Malaysia di Melaka dah takde, dah buka haritu masa aku lalu :( Haritu kata Melaka dah beli, tapi ni tak tahu la kenapa

Berbalik kepada kisah Eye On Malaysia di Melaka, lokasinya terletak di tepi laut di mana kedudukannya sangat hampir dengan Hotel Holiday Inn. Ia juga boleh dilihat dengan jelas daripada Mahkota Parade & Dataran Pahlawan. Cara termudah untuk pergi ke lokasi tersebut ialah dengan ikut papan tanda jalan berwarna coklat. Kalau tak silap, tu warna rasmi untuk papan tanda bagi lokasi pelancongan di Melaka

eye-on-malaysia-melaka-map

Untuk senarai harga pula, ini rate yang aku dapat daripada laman web rasmi Eye On Malaysia. Harga ini untuk rakyat Malaysia, jadi sila bawa MyKad sekali ye? Kalau nak tengok pemandangan Eye On Malaysia di Melaka waktu malam boleh pergi ke post Eye On Malaysia Malacca oleh mamat yang memang suka dengan roda besar

Dewasa RM 10.00
Kanak-kanak (3 – 12 tahun) RM 5.00
Pelajar Sekolah Menengah RM 8.00
Warga Emas (55 tahun dan ke atas) RM 8.00
Orang Kurang Upaya RM 5.00
Private Gondola (sehingga 7 orang) RM 100.00
VIP Gondola (sehingga 4 orang) RM 200.00

Apa lagi? Jom pakat ramai-ramai datang Melaka serang roda besar ni. Haha. Kalau datang tu, contact la aku dengan syarat perbelanjaan aku ditanggung sepenuhnya daripada minyak kereta sampai la minyak perut. Hohoho. Adios

05
May 2009
POSTED BY
DISCUSSION 33 Comments

33 Responses to : Eye On Malaysia di Melaka

  1. topo says:

    hohoho permainan seo kota melaka.. hehehe semoga mendapat trafik mencanat :haha:

    @topo : hoho. eye on malaysia mana masuk folio sejarah beb. seo memuaskan kehendak pembaca je ni

  2. topo says:

    jap baru aku perasan.. apsal peta ko rupa macam peta nak pergi rumah org kawen je.. hoohoho

    @topo : hellooo.. dah sah2 aku cilok peta tu. sape suh dia wat buruk. haha

  3. afendie says:

    aku selalu tgk je benda tu tak naik pon.. hampir setahun aku dok kat melaka. hehe3

  4. oDiN says:

    aku x pergi2x lagi .. suroh ajib rancang budak yubiyu pergi situ .. amacam ?

  5. Ryehana says:

    nanti kalau aku pergi melaka dating ngan mr chubby cheeks, kite jumpa k?

    for the life of me, i’ve NEVER been to malacca!!

    :sad:

  6. datin sri says:

    tu eye on m’sia ke??????????????????????

  7. datin sri says:

    tu cam …..p.park je???

    @datin sri : mesti datin tak baca abes. mmg i tunjuk pirate park pun, tapi tu utk eye on MELAKA

  8. oioiii nak naaikkk!!

    eh ko tau tak kat dataran pahlawan kan, ada satu kedai cam umah kayu la.. kat situ ada kuey teow sedap. nak tau tak, sampai ke hari ini i mengidam nyahh. i banyak kali pujuk my daddy ‘jom la ke melaka leh makan kuey teow dadah tu lagi’ n my daddy pun rindu kueyteow tu juga. ini bermakna, KAMI SAYANG MELAKA EYAHOOO

  9. bd fabregas says:

    walaupun aku ni warganegeri melaka tapi aku x pnh pn naik eye on melaka or malaysia kt melaka ni.. kalo eye on kt titiwangsa dulu pnh la aku naik..

  10. Khai says:

    kenapa pasang kat melaka.. ini tidak adil! pasang balik kat KL.. orang KL ramai lagi yg x sempat nak naik.. wahahaha…

    time ada x nak naik.. dah takde rasa nak naik la plak.. tapi kat melaka le plak kan?

  11. eh2, bleh jadik tourguide plak ko nie yer, nanti aku p melaka ko sambut aku k?

  12. Fizz says:

    1 + 3 = 3 :love: haha.. pandaiĀ².. sorang 1… :lala:

    hihi.. bile nak lanje I naik mende alah tuh weh.. tingin gak.. hehe.. :haha:

  13. Kill-Vearn says:

    fuh pomot eye on melaka nampak… hahaha… ko still kat sana lagi ke izah? kem slm awek2 comel mlaka k.. bila la ko nak dpt celcom ads.. hehehe…

  14. eleea says:

    Masa menda ni ada kat Tasik Titiwangsa dulu…
    sempat pgang tiang je…ahaks
    rs syg je nk kasik RM15 2 kat tukang jaga Eye ni…
    skang Eye da makin jauh…
    nyesal lak rs x naik ms 2…
    huhuhu…

  15. ubey says:

    aisey. aku gi melake pun tido kat MMU je. xtau lak ade mata mesia kt ctu. kne naik gak ni lepas ni

  16. Mohd Ismail says:

    apsal rasa lagi murah dr yg KL dulu? he he =) *lama da x ke melaka.. last masa study matriks dulu..*

  17. mie says:

    promote nampak…
    ada apa2 habuan ke….
    pemandangan waktu mlm mmg cantik…
    hahahhaaa

  18. boboiz says:

    ari tu bawak isteri ngan anak2 gi sana..kalau ada ic harga murah sikit..kalau pelancong asing harga mahal dari harga warga malaysia…

  19. aman says:

    hoho…jauhnya kat melaka…dulu kat KL taknak gi, padan muka aku..haha :sad:

  20. KhairiL's says:

    ayat last tu, x jeles ke nnt en.f ko izah

  21. melaka ramai indon, myanmar, vietnam, bangla. Jangan datang! hahaha

  22. VuJiE says:

    sedih woo… hari tu pegi melaka tapi takda sempat lawat Eye on Malacca.

  23. VuJiE says:

    eh silap. Eye on Malaysia at Malacca. hik3.

  24. MuNsYi-SaMa says:

    hoho..dh btahun ak dok melaka..roda besar ni ak xpenah naik, A famosa ak xpenah pegi, taming sari xpenah naik..rse sedey la plak..maklumla..busy study di negeri orang..hoho

  25. eSempoi.com says:

    hey, hari tu aku ade nampak eye on melaka ni…aku ingat funfair…hahah :err:

  26. kuds says:

    haha.korang kalu ada ajat nak g melaka tu boleh tp korang lawat la blog aku,ada aku bg la tempat tempat best yang boleh korang jejalan.huhuhu.

    ** bukan nk promote blog tp nak bg korang info je tentang melaka..
    *betul tu melaka banyak tempat yang boleh dilawati,and eyes on malaysia pn satu kat belakang plaza hang tuah dan satu g kt bandar hilir..hu

  27. aqilah says:

    it is the best in the world.. i like it..

    very much

  28. aqilah says:

    it is very interesting

  29. aina says:

    seronok nye kalau datang ke melake kan.

  30. falis says:

    lama benar aku tak g melaka…. eye on Malaysia! maybe one day aku sampai juga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>