Cadangan Nama Kucing Untuk Kucing Aku, Please?

Tanggal 8 haribulan Mei tempohari, kucing aku dah berjaya melahirkan 3 ekor anak kucing yang comel macam aku. Hehehe. Kalau nak tengok gambar dorang sewaktu kucing tu tengah menunggu masa nak bersalin, silakan pergi ke Kelab Kipas Chokilala.com. Aku ada upload gambar dorang dekat sana. Dah biasa panggil dorang & selalu guna seorang instead of seekor. Hihi

Daripada 3 ekor yang lahir tu, aku dah pilih seekor untuk jadi sebagai kucing aku. Kucing jantan. Untuk pengetahuan korang, kucing jantan yang family aku pernah bela bila besar semua akan bertukar jadi bapok. Lembik, manja sangat & tak reti nak kahwin. Hahaha. Aku pilih si jantan tu sebab bila aku pegang dia waktu kecil, lembik je & tak bising. So, ada potensi untuk dia jadi kucing jantan yang manja la nanti. Tak suka dia jadi kucing jantan ganas, balik rumah luka-luka, nanti dia tak hensem! :P

Sebulan sudah berlalu, tapi dorang semua masih takde nama. Susah sangat nak letak nama sebab semua orang dalam family nak guna nama yang dicadangkan. Macam kucing aku, aku nak letak nama Hiro sempena kek coklat macam Dorayaki kegemaran Doraemon tu. Tapi mak aku taknak, dia nak letak kucing aku nama Handsome pula. Haizzz -____-”

Oleh itu, aku nak minta jasa baik korang supaya bagi cadangan nama yang menarik untuk kucing aku. 2 ekor betina & 1 ekor jantan, semuanya warna putih. Kalau boleh, kitaorang taknak recycle nama kucing yang dah pernah ada. So, aku senaraikan sekali nama kucing kitaorang yang dah pernah guna namanya, ok?

  • Nenek (mak kepada putih, RIP)
  • Putih (nenek kepada kucing yang baru lahir sekarang)
  • Kampung (adik beradik Putih, RIP)
  • Panjang (adik beradik Putih, RIP)
  • Besar (abang kepada Putih, sama mak lain bapak, RIP)
  • Kecik (abang kepada Putih, sama mak lain bapak, RIP)
  • Comel (adik kepada Putih, sama mak lain bapak, RIP)
  • Boy (adik kepada Putih, sama mak lain bapak, RIP)
  • Girl (adik kepada Putih, sama mak lain bapak, RIP)
  • Kiki (anak Comel, RIP)
  • Tiger (tak ingat anak siapa, RIP)
  • Tommy (tak ingat anak siapa, RIP)
  • Junior (tak ingat anak siapa, RIP)
  • Lucy (mak kepada baby kucing sekarang, anak Putih)
  • Dewi (makcik kepada baby aka The Nanny sebab tolong jaga)

See, nama yang kitaorang bagi semua nama tak moden. Mak & ayah tak suka nama moden, lagi satu dorang tak suka letak nama Melayu. Cuba bayangkan, kalau letak nama Fifi ke, nanti takut Fitri Hadi pula yang terasa. Kehkeh. Lagi satu, korang jangan la cadangkan nama yang complicated macam Alfonso De Albuquerque ke, Cristiano Ronaldo ke sebab confirm mak & ayah aku takkan setuju!

Kejadian 1 : Teringat dulu masa Darjah 2 tanya jiran sebelah yang berumur 3-4 tahun waktu tu pasal kucing dia nama apa. Dia jawab nama kucing dia, Ahmad Kucing. Sama-sama sengal waktu kecil dulu. Hehehe

Kejadian 2 : Raya dua tahun lepas, pergi beraya ke rumah saudara. Bila tanya kucing ni nama apa, dorang semua segan nak jawab. Rupanya nama dia Bohjan. Hahaha. Pergi rumah saudara lagi satu, nama kucing dorang pula ialah Tonggek. Macam-macam!

09
Jun 2010
POSTED BY
POSTED IN Kucing
DISCUSSION 163 Comments

163 Responses to : Cadangan Nama Kucing Untuk Kucing Aku, Please?

  1. ain naimah hani bt bakar @ othman says:

    dah 2 minggu kucing sye xde nme… sye nk minta tlong kat korang sme bleh x cdang kn nme kucing yg sesuai… kucing sye ade 12 ekor… tlong ye… please??

  2. adelia says:

    kucing’x imut banget

  3. dutch lady says:

    mocha…latte..cappu..cino..

  4. dutch lady says:

    mocha..latte ..cappu..cino

  5. eisya says:

    mikie
    mui mui
    koko
    comot
    tam
    shiro
    cinonet
    cipetot

  6. syira thira amanda says:

    anak kucing aku lahir ade 5 ekor
    tak tau nak letak nama ape ..
    any idea please??!!

  7. amiruddin says:

    ak ad 4 ekor ank kucing,tk tau nk bgi nme ap any idea please??!!!

  8. aminuddin says:

    ak ad 4 ekr ank kucing tpi ak tk tau nk bgi nme ap any idea please???!!!

  9. Wan Muhammad Haikal bin Wan Zaidi says:

    Letak la nama beruk je

  10. eirin says:

    sye ltak nme ‘cute’ pde kucing sye..tpi ade lagi 6 ekor nk ltak nme ape ek?

  11. sekarang ni kucing saya dah tk ada……kasihannya kerana dia dilanggar oleh lory…..sekarang nisaya tak boleh lupan,macam mana nak lupa ???????

  12. chiko
    chiki
    comot
    kitty
    snow
    comel……..

  13. cute,baby, atau pun bella says:

    cubalah nama tu klu x suka x pe nnti kite cari nama lain

  14. cute,baby, atau pun bella says:

    ok x nama tu klu x kite cari nama yg lain tau

  15. nurul nadzirah says:

    saye skang ade 6 ekor kucing,sebenarnye saye ada7 eor tpi sekor daa mati sbb tersepit kat almari haha x sempat nk bagi nme daa arwah hmm sedeh nye niii sye x de idea nk bagi name apa kat 6 ekor kucing lgi tuu ……

  16. ilya amirah says:

    tolong lah

  17. Irfan Sedia Menolong Kamu says:

    Gregory

    Hoshiro

    Anna

    Jolly

    Molly

    Willy

    Wonka

    FiFi

    Dolly

    Alberto

    Mimi

    Meow

    Kitty

    Lilly

    Vanilla

    Oreo

    Chocky

    Sandra

    Verdanna

    Putih

    Tompok

    Elly

    Sasha

    Choco

    Mocha

    Ice

    Patt

    Aishiteru

    Doraemon

    Dotty

    Nami

    Princess

    Prince

    Barton … :)

  18. Yusnoor Syahrizat says:

    woh…cantik belaker name kucing

  19. Ziera.M says:

    Sye baru2 ni ade 4 eko anak kucing tpi x tau nk bgi name ape kalu bole nk 4 nme mule huruf B korang ade idea x???
    :D

  20. Dyana says:

    i’ve about 10 cats n all of them are too cute so i gave them name:
    *kiko
    *lily
    *gebu
    *brownies
    *chinta
    *muffin
    *toyger
    *citam
    *snowbell
    *chubby
    hmm, juz wanna u 2 choose mine n love your catz(!)~:)

  21. cik kaka says:

    untie i de bela anaakk kucing. diorang namakan ADIK YUYU. cute btol, degil plak tu. huuu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>