Ditimpa kemalangan, syukur aku masih hidup

image021_

image022_

image020_

Aku eksiden arini lebih kurang dalam pukul 2.40 petang tadi. On the way to UTeM, nak gi jumpa KJ (Ketua Jabatan) berkenaan dengan pendaftaran subjek untuk sem ni. Kete hitam tu kete aku, kete putih babi bodoh gile sengal tu pulak kete yang berlanggar dengan aku. Chinese

Dia buat u-turn betul2 depan aku, jadik tak dapat mengelak da. Aku memang bawak biasa, sebab jalan straight. Memang ada nampak sekali imbas ada kete putih dekat bahu jalan tapi tak sangka plak betul2 time aku lalu sebelah dia, time tu la dia U-turn. Aku just ready je untuk eksiden n dalam hati cakap “mmg kena ni, mmg kena ni”. And here i am, lucky to be alive!

Both of us are fine, si gemuk kete putih tu pun okay. Helloooo.. IC dia tahun 91 = 17 tahun. Woooot? Baru lepas SPM. Aku cuma luka sket kat tangan n lebam kat kaki n perut. U know what? Walaupun perut lebam, tapi seat belt la yang menyelamatkan aku from impak yang lebih kuat. Kiranya tak terhempap dada ke ape

Aku tau ramai orang muda macam aku ni malas pakai seatbelt. Kawan2 aku sume mostly malas nak pakai sbb rimas. Even aku pun kadang2 tak pakai, especially bila malam. Tapi hari ni nasib baik aku pakai and ALIVE. So guys, WEAR THE SEATBELT! SERIOUSLY, WEAR THE SEATBELT!

Sorry.. Ayat banyak guna bahasa SMS je..

P/S : Nak cuti berblogging sampai rasa tenang balik.. Bley?

31
Dec 2008
AUTHOR
CATEGORY Peribadi
DISCUSSION 67 Comments

5 Essential Things You Need As a Blogger

i love blog

Being a blogger doesn’t mean that we only have to write anything we like in our blog without thinking on the quality of the article. Make extra effort to gain extra interest among readers. It’s the effort and creativity that makes a visitor stays for more

In this article, I will state my personal recommendation regarding of the things you need as a blogger. Yup, I mean a NEW blogger. I have chosen 5 things but actually there’s more because I’ll just pick some of my favourites

The same article can be found in my other blog : Blogging2U.com

  1. Photo Editing Program
  2. Photoshop should be a great option for photo editing but unfornately it takes time to load. Photoshop can be used for creating an image from scratch while Photoscape is great for editing photos especially in bulk. I’d suggest using Photoscape as it is very lightweight and offers a lot of useful tools for photo editing

  3. Image Hosting Account
  4. This is very essential for every blogger which means that each one of them should have at least an image hosting account. There are many websites that offers image hosting services but Imageshack and Photobucket are the most popular. Personally, I’d recommend Photobucket as it is fast and reliable

  5. Dictionary/Thesaurus
  6. Altough it sounds weird but these things should come in handy in order for you to come up with interesting words. Don’t be rigid, but instead try to be different from others. Indirectly, you will learn something new everyday. Who knows?

  7. Screen Capture Program
  8. Hitting Print Screen key on your keyboard and then paste it to Paint. Is that what you always do? Maybe you’re never heard of screen capture program. Basically what screen capture program do is that they will save webpage automatically as an image according to your selection. Try using ScreenGrab! for Firefox addons or MWSnap 3. Both are great!

  9. Code Editor
  10. Most intermediate and advanced web developer uses code editor like Adobe Dreamweaver because it also offers visual editor. But for a blogger like us that just might need some minor changes in our code, you might want to consider on using Notepad++. Basically, it is just an advanced version of the usual text editor, Notepad but comes with many different programming language

Hope these info really helps in order for you to build a better blog. Let me know if you had other things in mind :)

31
Dec 2008
AUTHOR
CATEGORY Tips & Tricks
DISCUSSION 10 Comments

Kalau mencari jejaka kacak/jambu, datang la ke blog Chokilala

keyword

Sejak dua menjak ni, aku musykil betul la dengan apa yang orang search untuk sampai ke blog Chokilala ni. Aku check guna plugin kebanyakan keyword yang ada memang bikin gentar betul la. Kebanyakannya guna keyword jejaka kacak, lelaki hensem, lelaki jambu dan yang sewaktu dengannya. Kalau tak percaya, tengok screenshot daripada plugin yang aku guna untuk track visitors nie!

Read more…

29
Dec 2008
AUTHOR
CATEGORY Kelakar Pengumuman
DISCUSSION 23 Comments